Fokhagymás dagadó

Fokhagymás dagadó hozzávalók:
1 kg dagadó,
6 gerezd fokhagyma,
só, törött bors,
1 kiskanál Piros Arany,
1 dl bor,
1 fej vöröshagyma,
60 dkg burgonya.

Fokhagymás dagadó készítése :
A lehetőleg nem túlságosan zsíros dagadót enyhén megsózzuk, bekenjük 5-6 gerezd zúzott fokhagymával, és egy kanál Piros Arannyal.
Ezután felcsavarjuk. Néhány helyen átkötjük és megtűzzük hústűvel.
Tűzálló tálba fektetjük, szorosan lefedjük alufóliával és egy dl borral puhára pároljuk.
Esetleg pótolhatjuk, ha szükséges kevés vízzel.
Ha már puha, levesszük róla a fóliát, mellé rakunk 60 dkg karikára vágott, félig megpárolt burgonyát, s néhányszor belekeverve a zsiradékba, sütőben szép pirosra megsütjük.
fokhagymás dagadó, sertéshús receptek karaj, tarja, borda, csülök, dagadó lapocka oldalas, rántott húsok, pecsenyék, sütés, főzés, sertéshúsból készült ételek