Márciusi saláta

  • Frissítve: 2023-09-02  

Uborkás ételek

Márciusi saláta, Hozzávalók:
50 dkg fejes káposzta,
50 dkg zöldbab,
5 tojás, só,
bors,
3 savanyú uborka,
20 dkg marinírozott paprika,
1 alma,
1 citrom,
1 kanál olaj,
1 evőkanál Vegeta,
1 csokor zöldpetrezselyem,
1/2 zellergumó,
1 kiskanál mustár.
Márciusi saláta készítése :
A káposztát finomra vágjuk, a zellert lereszeljük, és besózzuk. Az uborkát vékonyan felszeleteljük.
A zöldbabkonzervet tálba rakjuk, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát és zellert (egy ideig állni hagyjuk). Elkeverjük a Vegetával, olajjal, mustárral, uborkával, paprikával, almával, 1 nagy citrom levével, s a tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Márciusi saláta