Orosz hússaláta

  • Frissítve: 2023-09-02  

Saláta receptek

Orosz hússaláta, Hozzávalók:

40 dkg sült vagy főtt hús,
30 dkg burgonya,
10 dkg alma,
20 dkg uborka,
1 dkg mustár,
1 dkg só,
1 g törött bors,
4 tojás,
2 dl tartármártás,
2 dkg hagyma,
egy fél citrom,
egy fél csomó zöldpetrezselyem,
10 dkg aszpik,
1 fejes saláta,
1 cékla.
Orosz hússaláta készítése :
A főtt burgonyát meghámozzuk. A húst és a kihűlt burgonyát, a hámozott almát, az uborkát és 2 kemény tojást vékony metéltre vágunk. ízesítjük citromlével, mustárral, sóval, borssal, finomra vágott hagymával, és összekeverjük a tartárral.

Meghintjük vagdalt petrezselyemmel, körülrakjuk kockákra vágott aszpikkal.
Tojásnegyedekkel, salátalevelekkel és céklával díszítjük.

Orosz hússaláta