Húsos burgnyasaláta

  • Frissítve: 2023-09-02  

Saláták,

Húsos burgnyasaláta, Hozzávalók:

75 dkg burgonya,
30 dkg fehérkáposzta,
30 dkg hús (maradék),
1 zeller, 1 csomó metélőhagyma,
2 dl tartármártás,
ecet,
cukor,
só.

Húsos burgnyasaláta készítése :

Megfőzzük, meghámozzuk és kockára vágjuk a burgonyát, leöntjük egy kevés ecetes-cukros-sós vízzel, és néhány órai állás után leszűrjük.

Ekkor összekeverjük a vékonyra vágott fehérkáposztával, a maradék sült hússal vagy húspástétommal, amelyet kockára vágtunk, ráreszeljük a zellert, és az egészet összekeverjük a metélőhagymával ízesített tartármártással, 1-2 órát a hűtőszekrényben tartjuk, s utána kínáljuk.

Húsos burgnyasaláta