Halsaláta 2. Saláták, Saláta receptek

  • 2018-11-27

Uborkás ételek

Hozzávalók:
30 dkg hal,
2 db narancs,
2 db alma,
1 savanyú uborka,
2 kemény tojás,
1 kiskanál mustár,
1 kiskanál citromlé,
2 dl kefir,
1 kiskanál olaj,
csipet cukor,
só,
1 fej saláta.

Halsaláta 2. készítése

Vehetünk tengeri halat vagy hazai hal is lehet. Kevés zsiradékon, hirtelen pirosra sütjük. Kicsontozzuk, majd darabokra vágjuk.
Az almát, az uborkát és megtisztított narancsot kockákra vágjuk, a tojások fehérjét szintén. A tojássárgákat elkeverjük 1 evőkanál olajjal, 1 kiskanál mustárral, csipet cukorral, sóval és a kefirrel. Jól elkeverjük a gyümölcsökkel, a hallal és zöld salátalevelekkel kibélelt tálba helyezve, jégbe hűtve tálaljuk.