Tojáspörkölt - Tojás receptek

Hozzávalók:

személyenként 2 tojás,
15-20 dkg hagyma (a tojások számától függően),
10 dkg zsír,
2 dkg pirospaprika,
só.
Tojáspörkölt készítése:
A kemény tojásokat kockára vagy karikára felvágjuk. Közben az apróra összevágott hagymát zsírban üvegesre pároljuk, lehúzzuk a lángról, hozzáadjuk a pirospaprikát, és egy kis forró vizet öntünk alá. Visszarakjuk a lángra, sózzuk, és fedővel letakarva puhára főzzük a hagymát. Jó sűrű pörköltlevet kapunk. Ebbe rakjuk a felszeletelt tojást, még egy kevés vizet öntünk alá, és felfőzzük.
Tarhonyával vagy rizzsel tálaljuk.

fasírozott tojás, tojás étel receptek, tojásos ételek, tojás, áztatott zsemle, gomba, zsemlemorzsa, zsír

Tojáspörkölt