Tojáspörkölt - Tojás receptek
- 2019-05-02 Tojásos ételek
Hozzávalók:
személyenként 2 tojás,
15-20 dkg hagyma (a tojások számától függően),
10 dkg zsír,
2 dkg pirospaprika,
só.
Tojáspörkölt készítése:
A kemény tojásokat kockára vagy karikára felvágjuk. Közben az apróra összevágott
hagymát zsírban üvegesre pároljuk, lehúzzuk a lángról, hozzáadjuk a pirospaprikát,
és egy kis forró vizet öntünk alá. Visszarakjuk a lángra, sózzuk, és fedővel letakarva
puhára főzzük a hagymát. Jó sűrű pörköltlevet kapunk. Ebbe rakjuk a felszeletelt
tojást, még egy kevés vizet öntünk alá, és felfőzzük.
Tarhonyával vagy rizzsel
tálaljuk.
fasírozott tojás,
tojás étel receptek, tojásos ételek, tojás, áztatott zsemle, gomba, zsemlemorzsa,
zsír
Tojáspörkölt