Tojás fasírt fészekben

Tojás fasírtfészekben, Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús,
1 zsemle,
1 kiskanál reszelt vöröshagyma,
só,
bors,
1 tojás és még annyi tojás, ahány gombócot készítünk.
Tojás fasírtfészekben készítése :
A darált húst összegyúrjuk a megáztatott, kifacsart, összemorzsolt zsemlével, egy nyers tojással, a hagymával, sóval és borssal.
A sütőlemezt bezsírozzuk, és vizes kézzel formázott gombócokat rakunk rá. A gombócok közepébe mélyedést nyomunk, majd a húst a sütőben nem túl barnára megsütjük.
Ha megsült, minden mélyedésbe 1 -1 nyers tojást ütünk, vigyázva, hogy a sárgája egybemaradjon. Visszatéve a sütőbe csak addig sütjük, amíg a fehérje össze nem állt, de a sárgája még lágy maradt.

Tojás fasírtfészekben

    Tojásfelfújt     Tojáslepény pirított paradicsommal töltve     Tojásos rudacskák     Tojásos spárga     Tojásos-szalonnás töltött paradicsom     Tojáspörkölt     Tojásropogós     Töltött tojás