Tojásfelfújt

TOJÁSFELFÚJT, Hozzávalók:

8 tojás,
1 csomó petrezselyem,
paradicsommártás,
4 dl tej,
só, bors, vaj.

Tojásfelfújt elkészítése :

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, belekeverjük a sárgákat, a tejet, sót és törött borsot.

Puding vagy őzgerincformát kivajazunk, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, s beleöntjük a masszát.

Ne öntsük tele, mert sütés közben megnő a felfújt.

Egy nagyobb tepsibe két ujjnyi vizet öntünk, belehelyezzük a formát, és sütőben alsó lángon 15 percig sütjük.

Tálaláskor leöntjük paradicsommártással.

    Tojáslepény pirított paradicsommal töltve     Tojásos rudacskák     Tojásos spárga     Tojásos-szalonnás töltött paradicsom     Tojáspörkölt