Tojásos rudacskák - Tojás receptek

TOJÁSOS RUDACSKÁK, Hozzávalók:

10 dkg liszt,
10 dkg vaj,
5 dl tej,
7 tojás,
só,
20 dkg zöldborsó (mirelit),
zsemlemorzsa,
1 dl olaj.
Tojásos rudacskák elkészítése :
A vajból és lisztből rántást készítünk, föleresztjük a tejjel, és sűrűre főzzük.
Egy egész tojással és két tojássárgájával, sóval elkeverjük és kihűtjük.
Négy kemény tojást kockákra vágunk, és összekeverjük az egy kevés zsiradékban enyhén megpárolt zöldborsóval és a besamellel.
Morzsával hintett deszkán kis rudacskákat formálunk belőle, és forró olajban kisütjük.
tojásos rudacskák, tojás étel receptek, tojásos ételek, tojás, szardellapaszta, franciasaláta

Tojásos rudacskák