Tojásropogós - Tojás receptek

Tojásropogós, Hozzávalók:

8 tojás,
3 dkg vaj,
3 dkg liszt,
3 dl tej,
só,
bors,
5 dkg zsemlemorzsa,
1 tojás a bundázáshoz,
10 dkg zsír.
Tojásropogós készítése:
A kemény tojásokat vékony szeletekre vágjuk. Lisztből, vajból világos rántást készítünk, tejjel föleresztve felforraljuk. Hozzáadjuk a tojásszeleteket, 1 kanál zsemlemorzsát, megsózzuk, borsozzuk. Ha kihűlt, apró rudakat készítünk, tojásba és morzsába hempergetjük, és bő zsírban kisütjük.
Sóskamártással tálaljuk.

fasírozott tojás, tojás étel receptek, tojásos ételek, tojás, áztatott zsemle, gomba, zsemlemorzsa, zsír

Tojásropogós