Koppenhágai omlett - Tojás receptek

KOPPENHÁGAI OMLETT, Hozzávalók:
50 dkg burgonya,
10 dkg hagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
8 tojás,
só, bors, kakukkfű, bazsalikom, pirospaprika,
4 virsli,
4 szelet sonka,
1 paradicsom,
zöldpetrezselyem,
metélőhagyma,
tejszín.
Koppenhágai omlett elkészítése :
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát és a kockára vágott főtt burgonyát, és fűszerezzük.
A tojásokat összekeverjük a tejszínnel és a burgonyával, és négy omlettet sütünk a masszából.
A virsliket egy-egy sonkaszeletbe csavarjuk, és forró zsírban átsütjük.
Fogvájóval az omlettekre szúrjuk.
Paradicsomkarikákkal díszítjük.
Köretnek reszelt sárgarépával elkevert uborkasalátát adjunk.

koppenhágai omlett, tojás étel receptek, tojásos ételek, tojás, szardellapaszta, franciasaláta

Koppenhágai omlett