Bevert tojás - Tojásos ételek

BEVERT TOJÁS Hozzávalók:

tojás,

Bevert tojás elkészítése

A tojások számától függően bő vizet forralunk, megsózzuk és ecetet teszünk bele.

Ha jól felforrt, a tojásokat egyenként a forrásban levő vízbe ütjük úgy, hogy a tojás mindig oda essen, ahol a víz a legjobban forr.

Ha az összes tojást beleütöttük, akkor az edény alatt takarékra állítjuk a lángot, és kb. 3 percig főzzük.

A víznek lassan kell forrni, a tojásoknak nem szabad megkeményedni, hanem lágytojásszerűen puhák kell hogy maradjanak, óvatosan, szűrőkanállal kiszedjük, hogy ne törjenek össze, és tiszta, bő hideg vízbe tesszük át őket.

Néhány percig hideg vízben hagyjuk a tojásokat, hogy lehűljenek, és az ecet kiázzék belőlük, majd innen kiszedve a széleken levő kis foszlányokat levágjuk róluk.

Az így főzött bevert tojások igen sok változatban tálalhatók.

    Bevert tojás hadik módra     Burgonyás rántotta     Fasírozott tojás     Firenzei tojás     Fokhagymás tojás     Gombás omlett     Gombával töltött tojás