Bevert tojás - Tojásos ételek

BEVERT TOJÁS Hozzávalók:

tojás,

Bevert tojás elkészítése

A tojások számától függően bő vizet forralunk, megsózzuk és ecetet teszünk bele.

Ha jól felforrt, a tojásokat egyenként a forrásban levő vízbe ütjük úgy, hogy a tojás mindig oda essen, ahol a víz a legjobban forr.

Ha az összes tojást beleütöttük, akkor az edény alatt takarékra állítjuk a lángot, és kb. 3 percig főzzük.

A víznek lassan kell forrni, a tojásoknak nem szabad megkeményedni, hanem lágytojásszerűen puhák kell hogy maradjanak, óvatosan, szűrőkanállal kiszedjük, hogy ne törjenek össze, és tiszta, bő hideg vízbe tesszük át őket.

Néhány percig hideg vízben hagyjuk a tojásokat, hogy lehűljenek, és az ecet kiázzék belőlük, majd innen kiszedve a széleken levő kis foszlányokat levágjuk róluk.

Az így főzött bevert tojások igen sok változatban tálalhatók.