Erdélyi csorbaleves recept - Levesek


Erdélyi csorbaleves hozzávalók:

1 kg-os csirke,
20 dkg vegyes zöldség,
5 dkg zeller,
2 zöldpaprika,
2 fej vöröshagyma,
2 paradicsom,
25 dkg káposzta,
40 dkg burgonya,
2 kanál olaj,
pirospaprika, bors, tárkonyecet.

Erdélyi csorbaleves elkészítése:

A fölszeletelt vöröshagymát az olajban megpirítjuk, azután meghintjük pirospaprikával, rátesszük a feldarabolt csirkét, a zöldségféléket, káposztát (metéltre vágva mindent), a feldarabolt paprikát, paradicsomot, és felöntjük 1,5 1 vízzel.

Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát is. Megsózzuk, és puhára főzzük.

Tárkonyecettel vagy ecettel, savanyú káposzta levével vagy citromlével enyhén savanyítjuk.
Levesbetét nélkül, vagy csipetkével is tálalhatjuk.

Levesek

Erdélyi káposztás libamell
Erdélyi szelet
Erdélyi csorbaleves
Erdélyi leves
Erdélyi paprikasaláta
Erdélyi rakott káposzta
Erdélyi tokány köleskásával
Erdélyi töltött paprika kapros káposztával
Erdélyi töltött stefánia
Erdélyi töltött kapros káposzta
Fel az oldal tetejére