Erdélyi csorbaleves
- Frissítve: 2023-09-02 Levesek Hideg levesek
Erdélyi csorbaleves hozzávalók:
1 kg-os csirke,
20 dkg vegyes zöldség,
5
dkg zeller,
2 zöldpaprika,
2 fej vöröshagyma,
2 paradicsom,
25 dkg káposzta,
40 dkg burgonya,
2 kanál olaj,
pirospaprika, bors,
tárkonyecet.
Erdélyi csorbaleves elkészítése:
A fölszeletelt vöröshagymát az olajban megpirítjuk, azután meghintjük pirospaprikával, rátesszük a feldarabolt csirkét, a zöldségféléket, káposztát (metéltre vágva mindent), a feldarabolt paprikát, paradicsomot, és felöntjük 1,5 1 vízzel.
Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát is. Megsózzuk, és puhára főzzük.
Tárkonyecettel vagy ecettel, savanyú káposzta levével vagy citromlével enyhén savanyítjuk.
Levesbetét
nélkül, vagy csipetkével is tálalhatjuk.