Erdélyi csorbaleves

Erdélyi csorbaleves hozzávalók:

1 kg-os csirke,
20 dkg vegyes zöldség,
5 dkg zeller,
2 zöldpaprika,
2 fej vöröshagyma,
2 paradicsom,
25 dkg káposzta,
40 dkg burgonya,
2 kanál olaj,
pirospaprika, bors, tárkonyecet.

Erdélyi csorbaleves elkészítése:

A fölszeletelt vöröshagymát az olajban megpirítjuk, azután meghintjük pirospaprikával, rátesszük a feldarabolt csirkét, a zöldségféléket, káposztát (metéltre vágva mindent), a feldarabolt paprikát, paradicsomot, és felöntjük 1,5 1 vízzel.

Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát is. Megsózzuk, és puhára főzzük.

Tárkonyecettel vagy ecettel, savanyú káposzta levével vagy citromlével enyhén savanyítjuk.
Levesbetét nélkül, vagy csipetkével is tálalhatjuk.

Levesek