Levesek - Tejleves 1.

  • Frissítve: 2019-09-14  

Tejleves 1., Hozzávalók:
2 l tej,
2 dkg liszt,
2 dkg vaj,
só,
cukor,
citromhéj,
5 dkg finommetélt.
Tejleves 1. elkészítése:
A tejet felforraljuk, egy kevés sóval, cukorral és citromhéjjal ízesítjük. Közben a lisztet szárazon világosra pirítjuk, és hideg vízzel simára keverve, finom szűrőn keresztül, habverővel való keverés mellett a forrásban levő tejbe tesszük.
Ha kell, utánaízesítjük, és jól felforraljuk.
Majd belefőzzük a finommetéltet, belemorzsoljuk a vajat, és forrón tálaljuk.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Tejleves 1.