Vegyes zöldségleves

Vegyes zöldségleves, Hozzávalók:

30-40 dkg vegyes zöldség,
3 dkg zsír,
1 tojássárgája,
1 kanál tejföl,
1 kis fej karfiol,
1 marék zöldborsó,
1-2 gomba,
só,
petrezselyem.
Vegyes zöldségleves elkészítése:
Egy szál sárgarépa- és petrezselyemgyökeret vékony karikákra, egy kis fej hagymát apró kockákra vágunk, és a zsírban halványsárgása pirítjuk. Hozzáadjuk a többi zöldséget, megsózzuk, fedő alatt pároljuk, végül beletesszük a karfiolt rózsáira szedve, a zöldborsót és a gombát. Ha minden zöldség megpuhult már, felöntjük a szükséges vízzel, és kis lángion főzzük. Adunk hozzá 1 kávéskanál apróra vágott zöldpetrezselymet, majd főzünk bele levesbe való tésztát. Ez lehet metélt, galuska, máj- vagy burgonyagombóc, rizs.
Ha tápláló és finomabb levest akarunk, tojássárgájával és tejföllel sűrítjük. A levesestálban elkavarjuk a tojássárgáját 1 kanál tejföllel, és lassan rácsurgatjuk a levest.
Ha hirteIen öntjük rá a forró levest, összecsomósodik a tojássárgája, és nem sűríti, nem köti meg a levest.

<<< Levesek