Velőscsontleves

  • 2018-11-27

Velőscsontleves, Hozzávalók:
1 kg velős csont,
1 csomó leveszöldség,
só,
bors,
köménymag,
babérlevél,
1 csomó petrezselyem,
zsír és liszt a rántáshoz,
1 tojássárgája,
1 dl tejföl.
Velőscsontleves elkészítése:
Mikor a velős csontot vásároljuk, vágassuk ketté hosszában, hogy otthon könnyűszerrel ki tudjuk szedni belőle a velőt.
A csontot egy csomag megtisztított leveszöldséggel megfőzzük. Sóval, borssal, köménymaggal és egy körömnyi babérlevéllel ízesítjük, majd zsemleszínű rántással, besűrítjük, és egy csomó, apróra vágott zöldpetrezselymet is hintünk bele. Ha felforrt, beletesszük a nyersen kockákra vágott velőt, és lassan még 10 percig forraljuk. (Ha külön akarjuk fogyasztani a velőt, kössük muszlindarabba, és így engedjük a levesbe.)
Tálaláskor a tál alján egy tojássárgáját simára keverünk 1 dl tejföllel, és erre merjük a forró levest.
Szárazon pirított zsemleszeleteket kínálunk hozzá.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Velőscsontleves