Levesek - Orjaleves

  • 2018-11-27

Orjaleves, Hozzávalók:
60 dkg húsos karajcsont,
20 dkg vegyes zöldség,
néhány szem feketebors,
köménymag,
babérlevél,
só,
1 paradicsom,
1 zöldpaprika,
1 fej vöröshagyma,
1 kis gerezd fokhagyma,
2-3 húsleveskocka,
cérnametélt.
Orjaleves elkészítése:
A csontot 2 l vízben feltesszük főni, és kb. 40 percig főzzük. Akkor hozzátesszük a feldarabolt zöldségeket, fűszereket, sót, és később a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát, fokhagymát, leveskockát. Ha megpuhult, cérnametéltet főzünk bele.
Tálaláskor külön tormát is adunk hozzá.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Orjaleves