Levesek - Lencseleves

  • 2018-11-27

- LENCSELEVES, Hozzávalók:

50 dkg vegyes csont,
30 dkg vegyes zöldség,
40 dkg lencse,
3 dkg só,
8 dkg zsír,
12 dkg liszt,
5 dkg vöröshagyma,
1 babérlevél,
2 g paprika,
2 dkg cukor,
2 dl tejföl,
1 dkg fokhagyma

Lencseleves elkészítése

A főzésre előkészített, beáztatott lencsét zöldséges csontlében vagy füstölthús lében feltesszük főni.
Egy kevés zsíron finomra vágott hagymát pirítunk; mielőtt a tűzről levesszük, apróra zúzott fokhagymát és pirospaprikát teszünk bele, összekeverjük, és a levesbe tesszük. Megsózzuk, és babérlevéllel fűszerezzük.
Cukorral pirított, barna rántást készítünk, ha a lencse megpuhult, berántjuk.
Felforraljuk, tejfölözzük, és újból felforraljuk.
Ecettel, esetleg citromlével ízesítjük, ízlés szerint mustárt is tehetünk bele.
Betétként külön pirított zsemlekockát adunk.

<<< Levesek

lencseleves, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Lencseleves