Lencseleves

- LENCSELEVES, Hozzávalók:

50 dkg vegyes csont,
30 dkg vegyes zöldség,
40 dkg lencse,
3 dkg só,
8 dkg zsír,
12 dkg liszt,
5 dkg vöröshagyma,
1 babérlevél,
2 g paprika,
2 dkg cukor,
2 dl tejföl,
1 dkg fokhagyma

Lencseleves elkészítése

A főzésre előkészített, beáztatott lencsét zöldséges csontlében vagy füstölthús lében feltesszük főni.

Egy kevés zsíron finomra vágott hagymát pirítunk; mielőtt a tűzről levesszük, apróra zúzott fokhagymát és pirospaprikát teszünk bele, összekeverjük, és a levesbe tesszük.

Megsózzuk, és babérlevéllel fűszerezzük.
Cukorral pirított, barna rántást készítünk, ha a lencse megpuhult, berántjuk.
Felforraljuk, tejfölözzük, és újból felforraljuk.

Ecettel, esetleg citromlével ízesítjük, ízlés szerint mustárt is tehetünk bele.
Betétként külön pirított zsemlekockát adunk.

<<< Levesek