Zellerkrémleves

  • 2019-12-11 

Zellerkrémleves hozzávalók:

50 dkg vegyes csont,
30 dkg vegyes zöldség,
12 dkg liszt,
törött bors,
80 dkg zeller,
3 dkg só,
10 dkg vaj,
1,5 dl tejszín,
2 tojássárgája,
2 dl tej.

Zellerkrémleves elkészítése:

Zöldséges csontlevet készítünk.

A megtisztított, fölszeletelt zellert vajban, fedő alatt, puhára pároljuk.

Zsírjára lesütjük, liszttel meghintjük, átpirítjuk, és a leszűrt csontlével és tejjel fölengedjük.
Megsózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük.

Forrón áttörjük.

A tojássárgáját a tejszínnel elhabarjuk, és egy kevés levessel, habverővel elkeverjük.

Majd a többi leveshez adjuk, habverővel való állandó keverés mellett.

A tojássárgás tejszín hozzáadása után már nem szabad forralni.

Betétként zsemlekockát adunk hozzá.

Zellerkrémleves