Zellerkrémleves - Leves Krémleves receptek

Zellerkrémleves hozzávalók:

50 dkg vegyes csont,
30 dkg vegyes zöldség,
12 dkg liszt,
törött bors,
80 dkg zeller,
3 dkg só,
10 dkg vaj,
1,5 dl tejszín,
2 tojássárgája,
2 dl tej.

Zellerkrémleves elkészítése:
Zöldséges csontlevet készítünk. A megtisztított, fölszeletelt zellert vajban, fedő alatt, puhára pároljuk.
Zsírjára lesütjük, liszttel meghintjük, átpirítjuk, és a leszűrt csontlével és tejjel fölengedjük.
Megsózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük. Forrón áttörjük.
A tojássárgáját a tejszínnel elhabarjuk, és egy kevés levessel, habverővel elkeverjük. Majd a többi leveshez adjuk, habverővel való állandó keverés mellett. A tojássárgás tejszín hozzáadása után már nem szabad forralni.
Betétként zsemlekockát adunk hozzá.

<<< Levesek

Zellerkrémleves