Bárányleves - Levesek

BÁRÁNYLEVES

Bárányleves hozzávalók:
25 dkg bárányhús,
50 dkg csont vagy 2 húsleveskocka,
1 fej vöröshagyma,
1/2 dl olaj,
1 késhegynyi pirospaprika,
15 dkg vegyes zöldség,
40 dkg burgonya,
4 dkg vaj,
só,
1 csipet kakukkfű,
tárkonylevél és tárkonyecet,
5 dkg zeller, 5 dkg liszt, 2 dl tejföl.

A bárányleves készítése:
Először 1 liter vízben kifőzzük a csontokat, vagy a húsleveskockából levest főzzünk.
Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés vajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apró metéltre vágott zöldséget is, később beletesszük a pirospaprikát és a kockára vagdalt húst és burgonyát.
Egy kevés pirítás után a csontlével (vagy a húslevessel) fölengedjük, a kakukkfűvel, tárkonylevéllel és tárkonyecettel ízesítjük. Világos rántással berántjuk, vajas galuskával tejföllel tálaljuk.

Bázeli leves
Hozzávalók: olaj, vöröshagyma, szalonna, húsleves, vörös bor, reszelt sajt

Becsináltleves
Hozzávalók: mirelit csirkeaprólék, mirelit vegyes zöldség, petrezselyem, vöröshagyma, liszt

Betyárleves
Hozzávalók: marhalábszár, csont, füstölt szalonna, reszelt hagyma, kolbász, tejföl, bors

Bográcsgulyás
Hozzávalók: marhaszínhús, zsír, hagyma, fokhagyma, pirospaprika, köménymag, lecsó

Bolgár ikraleves
Hozzávalók: ikra, vegyes zöldség, zöldpaprika és paradicsom, vöröshagyma, szemes bors, babérlevél, kakukkfű

<<< Levesek