Gombaleves csipetkével

GOMBALEVES CSIPETKÉVEL

Hozzávalók:

50 dkg vegyes csont,
30 dkg vegyes zöldség,
15 dkg gomba,
5 dkg zsír,
5 dkg liszt,
5 dkg hagyma,
2 dkg só, törött bors,
tejföl, 1 csomó petrezselyem;
csipetkéhez:
10 dkg liszt, 1 tojás, a kifőzőlébe só.
Gombaleves csipetkével elkészítése:
zöldséges csontlevet készítünk.
A finomra vágott hagymát zsírban megpirítjuk.
Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát. Rászórjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, sót, borsot.
Nagy lángon, fedő nélkül, addig pirítjuk, amíg a saját levét el nem főtte.
A zöldséges csontlével fölengedjük, szükség szerint ízesítjük, és összeforraljuk, végül tejfölt adunk hozzá.
A lisztből és tojásból kemény tésztát készítünk, és forrásban levő sós vízbe apró darabokat csipkedünk belőle.
Ha megfőttek, átszedjük őket a levesbe.