Recept kategóriák

Levesek - Erdélyi leves

Leves receptek

- ERDÉLYI LEVES

Hozzávalók:

60 dkg marhalábszár,
30 dkg ritkacsont,
20 dkg vegyes zöldség,
zeller és karalábé szelet,
10 dkg kelkáposzta,
10 szem feketebors,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 zsemle,
1 csomó petrezselyem, metélőhagyma, kapor, zellerzöld,
1 dl tejföl,
2 tojássárgája,
citromlé, lestyánlevél

Erdélyi leves elkészítése

A húsból, csontból és zöldségekből 1 liter vízzel, kis lángon, gyöngyözve, húslevest főzünk, majd leszűrjük.

A tejfölben elkeverjük a tojássárgákat, a fűszernövényeket (metélőhagyma, kapor, zellerzöld, lestyánlevél), és állandó keverés mellett, lassan a leszűrt levesbe csurgatjuk.

A zsemléből, egy kevés vajon, pirított kockát készítünk.
A levest ráöntjük, és forrón tálaljuk.

Erdélyi káposztás libamell
Erdélyi szelet
Erdélyi csorbaleves
Erdélyi leves
Erdélyi paprikasaláta
Erdélyi rakott káposzta
Erdélyi tokány köleskásával
Erdélyi töltött paprika kapros káposztával
Erdélyi töltött stefánia
Erdélyi töltött kapros káposzta

Receptek

Kertészeti könyvek · Vetőmagok · Virágos cserjék · Tavi növények · Díszfüvek· Sövények· Gyümölcsfák· Sziklakerti évelők

Kertészeti webáruház

Kertészeti könyvek · Vetőmagok · Virágos cserjék · Tavi növények · Díszfüvek· Sövények· Gyümölcsfák· Sziklakerti évelők