Mexikói halleves

  • Frissítve: 2019-09-14  

Mexikói halleves, Hozzávalók:
30 dkg mélyhűtött tengeri hal,
egy 1/2 citrom leve,
1 húsleveskocka,
bors,
babérlevél,
egy kiskanál paradicsompüré,
egy fél doboz fehérbabkonzerv vagy 15 dkg fehér bab.
Mexikói halleves elkészítése:
A halat vagy pontyfilét kétujjnyi darabokra váguk, citromlével megöntözzük, és fél óráig állni hagyjuk. 1,5 l vizet felforralunk, feloldunk benne egy húsleveskockát, néhány szem borssal, egy babérlevéllel és egy kiskanál paradicsompürével ízesítjük, beledobjuk a halszeleteket, és 10 percig forraljuk.
Utána hozzáadunk egy fél doboz konzerv fehérbabot a levével együtt (kb. fél liternyi lé ez), és még egyszer felforralva, pirított kenyérszeletekkel kínáljuk.
Készíthetjük nem konzerv babból is: az előző este beáztatott fehérbabot enyhén sós vízben puhára főzzük, és a kész levesbe öntjük levével együtt.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Mexikói halleves