Kertészleves

Kertészleves, Hozzávalók:
50 dkg marhafelsál,
15 dkg fehérrépa,
15 dkg sárgarépa,
15 dkg zöldbab,
15 dkg karalábé,
30 dkg burgonya,
1 fej hagyma,
10 dkg szalonna,
petrezselyem,
só,
bors,
majoránna.
Kertészleves elkészítése:
A kockára vágott húst kb. 1,5 l sóval, borssal ízesített vízben 1 órát főzzük. Közben a zöldséget megtisztítjuk, a babot darabokra vágjuk, a répákat és a karalábét hosszúkásra, a burgonyát kockára aprítjuk. A cérnával összekötött, egyben hagyott petrezselyemzöldjével együtt a levesbe rakjuk, és további 25 percig főzzük.
Ezalatt a szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük, és zsírjában sárgára fonnyasztjuk a karikára vágott hagymát. Megsózzuk, meghintjük petrezselyemmel, a tálba tesszük, és ráöntjük a forró levest.

<<< Levesek

Kertészleves