Levesek - Orosz zöldségleves

  • 2018-11-27

OROSZ ZÖLDSÉGLEVES, Hozzávalók:

20 dkg fehérkáposzta,
egy kis fej vöröshagyma,
1 szál sárgarépa,
30 dkg burgonya,
10 dkg paraj,
2 húsleveskocka,
2 evőkanál olaj,
1 kiskanál paradicsompüré,
egy késhegynyi pirospaprika,
1 babérlevél,
só, bors,
2 dl tejföl

Orosz zöldségleves elkészítése:

Az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a vékony laskára vágott fehérkáposztát, az apróra vágott sárgarépát, meghintjük a pirospaprikával, és 2 liter vízzel engedjük fel.

Ízesítőűl beledobunk 2 húsleveskockát, egy kanál paradicsompürét, egy babérlevelet, egy csipet borsot.

Fővés közben tesszük bele a megtisztított, kis kockákra vágott burgonyát.
Lefedve, lassú tűzön, félórát forraljuk, végül beledobjuk a vékony laskára vágott parajt, és ezzel már csak 5 percig főzzük.

Gazdagon megtejfölözve tálaljuk.

Levesek