Levesek - Zöldséges raguleves

  • 2018-11-27

Zöldséges raguleves, Hozzávalók:
40 dkg csirkehús vagy -aprólék,
30 dkg sertéslapocka,
15 dkg ritkacsont,
20 dkg vegyes zöldség,
1 szelet zeller vagy zellerlevél,
10 dkg karalábé,
10 dkg zöldborsó,
5 dkg gomba,
1/2 dl olaj,

lestyánlevél,
petrezselyem,
1 dkg liszt,
1,5 dl tejföl.

Zöldséges raguleves elkészítése:

A felforrósított olajban egy kissé megpirítjuk a feldarabolt, megsózott húsokat, majd egy kevés csontlevet aláöntögetve, félig puhára pároljuk.
Zsírjára lesütjük, hozzáadjuk a keskeny rudakra vagy karikákra vágott zöldségféléket, és tovább pároljuk. Amikor a zöldségek félig puhák, beletesszük a zöldborsót és a fölszeletelt gombát. Az egészet egy kevés csontié aláöntögetésével puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük, petrezselyemmel és liszttel megszórjuk, azután föleresztjük 1 l csontlével, és jól összeforraljuk.
Apró galuskákat szaggatunk bele, majd tejföllel tálaljuk.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Zöldséges raguleves