Levesek - Tárkonyos halleves

  • 2018-11-27

Tárkonyos halleves, Hozzávalók:
halfej,
ikra,
haltej,
1 kis fej hagyma,
20 dkg vegyes zöldség,
6-8 szem bors,
1 gerezd fokhagyma,
2 dkg tárkonylevél,
2 dkg cukor,
só,
ecet,
5 dkg liszt,
2 dl tejföl,
1 tojás.
Tárkonyos halleves elkészítése:
A megtisztított, hasábra vágott zöldséget, hagymát, fokhagymát forró vízben feltéve sóval, borssal, 1-2 órán át forraljuk. Leszűrjük.
A megtisztított halaprólékot besózzuk, és legalább 1/2 órán át besózva tartjuk. Az enyhén megsavanyított, leszűrt lébe tesszük a halat a finomra vágott tárkonnyal együtt, és 15-20 percig lassan forraljuk. Tejfölös habarással sűrítjük, és tojással elkevert tejfölre tálaljuk. A halfejről leszedjük a húst, és az ikrával, tejjel úgy osztjuk el a tányérokon, hogy minden tányérra egyenlően jusson. A levesben főtt zöldséget is hozzá tálaljuk.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Tárkonyos halleves