Levesek - Tejfölös sóskaleves

  • 2018-11-27

Tejfölös sóskaleves, Hozzávalók:
50 dkg sertéscsont,
70 dkg sóska,
3 dkg só,
8 dkg zsír,
10 dkg liszt,
4 dl tejföl,
4 zsemle.
Tejfölös sóskaleves elkészítése:
A sóskát kiválogatjuk, megmossuk, és deszkán éles késsel összevágjuk. Világos rózsaszínű rántást készítünk, a megvágott sóskát a rántásban megpároljuk, csontlével felengedjük, jól átforraljuk, megsózzuk.
Ha túl savanyú lenne, egy kis forralt tejet adunk hozzá. Tejfölre tálaljuk, pirított zsemlekockát adunk hozzá.

<<< Levesek


Tejfölös bableves
Tejfölös gombamártás
Tejfölös gombás ponty
Tejfölös leves húsgombóccal
Tejfölös libamell

Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves