Frankfurti krémleves - Leves receptek

Hozzávalók:

30 dkg sertéscsont,
10 dkg sárgarépa,
5 dkg petrezselyemgyökér,
3 dkg hagyma,
2 dkg só, 1 g törött bors,
40 dkg kelkáposzta,
4 dkg vaj,
5 dkg liszt,
3 dkg füstölt szalonna,
1 pár virsli,
1 dl tejszín,
1 tojássárgája.
Frankfurti krémleves elkészítése:
A csontokból a zöldséggel, hagymával, sóval erőlevest készítünk.
A kelkáposztát felszeletelve fazékba tesszük, rászűrjük a levest, megborsozzuk, majd a kelt jó puhára főzzük. A vajból és a lisztből készített világos rántással berántjuk.
Ezután az egészet felforraljuk, és finom szitán áttörjük.
A tejszínnel elkevert tojássárgáját habverővel állandóan keverve beletesszük.
Az apró kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, rátesszük a karikára vágott virslit, és néhány pillanatig még együtt sütjük.
A levest csészékben tálaljuk, és elosztva a tetejére tesszük a szalonnával pirított virslit. frankfurti krémleves, levesek, vadételek, leves

Frankfurti krémleves
Gombaleves csipetkével
Gombaleves marhahússal