Levesek - Gombaleves marhahússal

  • 2018-11-27

- GOMBALEVES MARHAHÚSSAL, Hozzávalók:
80 dkg marhahús,
1 szem középnagy burgonya,
20 dkg sampinyon gomba,
2 szál sárgarépa,
4 kis fej vöröshagyma,
1/2 1 aludttej,
2 evőkanál étolaj vagy olvasztott margarin,
törött bors, só, zellerzöld vagy kapor, ízlés szerint;
a tésztához: 4 tojás, 20 dkg liszt, só, víz.
Gombaleves marhahússal elkészítése:
Előbb készítsük el a metélt tésztát; a lisztből a tojásokkal, sóval, és kb. negyed pohárnyi vízzel kemény tésztát gyúrunk.
Vékonyra nyújtjuk, 5-6 cm széles csíkokra vágjuk, ezeket egymásra helyezve, apróra felvagdaljuk, és szitára rakjuk száradni.
A húst megmosva, hideg vízben tesszük fel, és kis lángon főzzük kb. 30 percig.
Ekkor megsózzuk, beletesszük a gombát, a burgonyát (természetesen meghámozva, felvagdalva), és fedő alatt, kis lángon tovább főzzük.
A sárgarépát és a hagymát megtisztítva, feldarabolva kis serpenyőben, olvasztott margarinban átpirítjuk.
Mikor a burgonya csaknem puha, beletesszük a levesbe a tésztát, és még 10-15 percig főzzük.
Ekkor adjuk hozzá a pirított zöldségeket és az aludttejet.
Még 5-10 percig főzzük, majd tálaljuk ; mielőtt asztalra adjuk, meghintjük apróra vagdalt petrezselyemmel, kaporral vagy zellerzölddel, és megszórjuk törött borssal.

gombaleves marhahússal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Gombaleves marhahússal