Gombaleves marhahússal

- GOMBALEVES MARHAHÚSSAL, Hozzávalók:

80 dkg marhahús,
1 szem középnagy burgonya,
20 dkg sampinyon gomba,
2 szál sárgarépa,
4 kis fej vöröshagyma,
1/2 1 aludttej,
2 evőkanál étolaj vagy olvasztott margarin,
törött bors, só, zellerzöld vagy kapor, ízlés szerint;
a tésztához: 4 tojás, 20 dkg liszt, só, víz.
Gombaleves marhahússal elkészítése:
Előbb készítsük el a metélt tésztát; a lisztből a tojásokkal, sóval, és kb. negyed pohárnyi vízzel kemény tésztát gyúrunk.
Vékonyra nyújtjuk, 5-6 cm széles csíkokra vágjuk, ezeket egymásra helyezve, apróra felvagdaljuk, és szitára rakjuk száradni.
A húst megmosva, hideg vízben tesszük fel, és kis lángon főzzük kb. 30 percig.
Ekkor megsózzuk, beletesszük a gombát, a burgonyát (természetesen meghámozva, felvagdalva), és fedő alatt, kis lángon tovább főzzük.
A sárgarépát és a hagymát megtisztítva, feldarabolva kis serpenyőben, olvasztott margarinban átpirítjuk.
Mikor a burgonya csaknem puha, beletesszük a levesbe a tésztát, és még 10-15 percig főzzük.
Ekkor adjuk hozzá a pirított zöldségeket és az aludttejet.
Még 5-10 percig főzzük, majd tálaljuk ; mielőtt asztalra adjuk, meghintjük apróra vagdalt petrezselyemmel, kaporral vagy zellerzölddel, és megszórjuk törött borssal.

gombaleves marhahússal, levesek, vadételek, leves

Gombaleves marhahússal