Levesek - Andaluziai gazpachó (spanyol hideg leves)

Hozzávalók:

1 paradicsom ivólé,
néhány szem összezúzott köménymag,
1 evőkanál reszelt hagyma,
1 gerezd összezúzott fokhagyma,
2 paradicsom,
1 uborka,
1 zöldpaprika,
só, bors, citromlé.

A gazpachó készítése:

A hozzávalókat apróra vágjuk, a paradicsomlébe keverjük, és hideg helyen néhány óráig állni hagyjuk.

Egy kevés olajat is adhatunk hozzá.

Készíthetjük úgy is, hogy a darabos alkotórészeket turmixgépben péppé őröljük, hozzáadjuk a paradicsomléhez, 2-3 óráig hideg helyen állni hagyjuk, majd leszűrve, jégkockával tálaljuk.

Arany krémleves
Hozzávalók: mirelit sárgarépa, velős csont, liszt, bors, tojássárgája,tejszín,
Bajor burgonyakrémleves
Hozzávalók: kenőmájas (vagy májkrém), olaj, vöröshagyma, zöldborsó
Bakonyi betyárleves
Hozzávalók: marhaszegy, csirkecomb, vegyes zöldség, hagyma, csípős paprika, csuszatészta
Bárányleves
Hozzávalók: bárányhús, csont, vöröshagyma, pirospaprika, vegyes zöldség, burgonya
Bázeli leves
Hozzávalók: olaj, vöröshagyma, szalonna, húsleves, vörös bor, reszelt sajt
Becsináltleves
Hozzávalók: mirelit csirkeaprólék, mirelit vegyes zöldség, petrezselyem, vöröshagyma, liszt

<<< Levesek

Bajor burgonyakrémleves
Bakonyi betyárleves
Bárányleves