Levesek - Sajtleves 2.

  • Frissítve: 2019-09-14  

Sajtleves 2., Hozzávalók:
3 dkg vaj vagy 1-2 dkg zsír,
5 dkg liszt,
3 dl tej,
10 dkg sajt,
2 kifli.
Sajtleves 2. elkészítése:
A vajból vagy zsírból a liszttel világos rántást készítünk, fölengedjük 3 dl tejjel meg 3 dl vízzel, és folytonos keverés mellett hozzáadjuk a reszelt sajtot (lehet megreszelt sajthéj is).
Sütőben előzőleg megpirított kiflikarikákat teszünk a tányérokra, s erre merjük a forró sajtlevest.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Sajtleves 2.