Nyúlleves
- Frissítve: 2025-07-03 Levesek Hideg levesek
Nyúlleves, Hozzávalók:
1 nyúl 
eleje, 
 25 dkg vegyes zöldség,
 3 szál babérlevél, 
 3 dkg só, 
 
8 dkg zsír, 
 3 dkg liszt,
 3 dl tejföl, 
 1/4 dl ecet,
 3-4 kockacukor,
 
2 zsemle, 
 3 dkg zsír.
 Nyúlleves elkészítése:
 A nyúl 
elejét jól megtisztítjuk a hártyáktól, és a húst több vízben kiáztatjuk. Ecetes 
vízzel leforrázzuk, majd feldaraboljuk apró kockákra, és a zöldséggel együtt 1-1,5 
l vízbe főni tesszük (a babérlevéllel együtt). Ha a hús megpuhult, világos rántással 
berántjuk. Ecettel és tejföllel ízesítjük.
 Tálaláskor pirított zsemlekockát 
adunk hozzá.
