Húspüré leves

Húspüréleves, Hozzávalók:
25 dkg marha ritkacsont,
20 dkg marhahús,
5 dkg zsír,
1 kis fej hagyma,
1 csomó leveszöldség,
5 dkg liszt,
5 dkg rizs,
2 dl tej,
só,
bors,
pirospaprika,
tejföl.
Húspüréleves elkészítése:
A csontokat sós vízben megfőzzük.
A húst apró lyukú húsdarálón megdaráljuk. A hagymát megreszeljük, és zsírban halványsárgása pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és zsírjára sütjük. Belekeverjük a reszelt nyers zöldségeket és a finomra vágott zöldpetrezselymet. Fűszerezzük, egy kevés csontlevet öntünk alá, és puhára pároljuk.
Amikor elkészült, a többi csontlével felöntjük, felforraljuk, és leszűrjük. Az így kapott levet tejjel föleresztett világos rántással sűrítjük.
Fogyasztás előtt párolt rizst teszünk bele, és a tetejére tejfölt öntünk.

<<< Levesek

Húspüréleves