Levesek - Veseleves

  • Frissítve: 2019-09-14  

Veseleves, Hozzávalók:
2 egész vese,
8 dkg zsír,
2 dkg liszt,
5 dkg rizs,
1/2 fej vöröshagyma,
egy kis csomó petrezselyem,
2 dl tejföl,
só.
Veseleves elkészítése:
A vesét hártyájától megtisztítjuk, majd vékony, apró kockákra felaprítjuk. Feltesszük 1,5 l vízben főni a zöldséggel, a hagymával, babérlevéllel, sóval.
Ha puhára főtt, vékony, piros rántással berántjuk, majd ecettel és tejföllel ízesítjük.
Tehetünk bele egy kevés rizst is.
Tálaláskor újra tejfölözzük

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Veseleves