Húsgombócleves

  • Frissítve: 2023-09-02  

- HÚSGOMBÓCLEVES, Hozzávalók:
2 dkg zsír,
8 dkg sárgarépa,
5 dkg petrezselyemgyökér,
2 dkg zeller,
2 dkg karalábé,
2 dkg vöröshagyma,
1 dkg só, 1 g törött bors,
20 dkg burgonya,
4 dkg zöldpaprika,
2 dkg paradicsom (télen 2 dkg lecsó),
Vegeta;
a húsgombóc készítéséhez:
8 dkg sertéshús,
8 dkg marhahús,
2 zsemle,
1 tojás,
1 dkg só, 1 g törött bors,
2 dkg zsír.
Húsgombócleves elkészítése:
A megtisztított vegyes zöldséget metéltre vágjuk, finomra vágott vöröshagymával zsírban megpároljuk.
Vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk, majd az apróra vágott burgonyát s a lecsót is hozzáadjuk, és az egészet puhára főzzük.
Egy kevés Vegetával ízesítjük. Amíg a leves fő, elkészítjük a húsgombócot.
A sovány marha és sertéshúst kétszer megdaráljuk.
A vízben áztatott zsemlét jól kinyomjuk, utána ezt is megdaráljuk.
Tálba téve sóval, törött borssal, olvasztott zsírral és a tojással jól összedolgozzuk.
Nedves kézzel gombócokat formálunk belőle, és belefőzzük a levesbe. húsgombócleves, levesek, vadételek, leves

Húsgombócleves