Levesek - Szoljanka leves

  • 2018-11-27

Szoljanka leves, Hozzávalók: 50 dkg fehérkáposzta,
2-3 pár virsli vagy 20 dkg főtt füstölt hús,
10 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
egy púpozott evőkanál liszt,
bors,
só,
ecet,
zellerzölddel és petrezselyem,
1 dl tejföl.
Szoljanka leves elkészítése:
Apróra vágjuk a füstölt szalonnát, kiolvasztjuk, amikor üveges, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, és együtt megpirítjuk. Egy gerezd tört fokhagymát adunk hozzá, meghintjük a liszttel, és 1,5 l vízzel felengedjük. Szemes borssal, apróra vágott zellerzölddel meg petrezselyemmel, sóval egy kevés ecettel ízesítjük. Beletesszük a laskára vágott káposztát, a virslit vagy a főtt füstölt húst, és kislángon az egészet puhára főzzük.
Tálalás előtt tejfölözzük.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Szoljanka leves