Csontleves - Leves receptek
- Frissítve: 2023-09-02
- 75 dkg vegyes csont
- 25 dkg vegyes zöldség
- 5 dkg karalábé
- 5 dkg kelkáposzta
- 5 dkg zeller
- 5 dkg vöröshagyma
- 1,5 dkg só
- 3 dkg paradicsompüré
- 1 zöldpaprika
- 1 g egész bors
- 1 csomó petrezselyem
A csontleves készítése:
Az összedarabolt csontokat leforrázzuk,
majd hideg vízzel lemossuk, és kb. 2 liter hideg vízzel főni tesszük.
Amint
felforrt, megsózzuk, és hozzáadjuk az egész borsot.
Igen lassan forraljuk,
és kb. 1 óra múlva hozzáadjuk a megtisztított zöldséget.
(A sárgarépa negyedrészét
megreszeljük, és zsírban aranysárgára pirítva adjuk a leveshez.)
A zöldség
megpuhulása után leszűrjük a levest, és belefőzzük a májgaluskát.
Tálaláskor
finomra vágott zöldpetrezselymet hintünk rá.