Csontleves

Csontleves - Leves receptek

Csontleves Hozzávalók:
  • 75 dkg vegyes csont
  • 25 dkg vegyes zöldség
  • 5 dkg karalábé
  • 5 dkg kelkáposzta
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1,5 dkg só
  • 3 dkg paradicsompüré
  • 1 zöldpaprika
  • 1 g egész bors
  • 1 csomó petrezselyem

A csontleves készítése:
Az összedarabolt csontokat leforrázzuk, majd hideg vízzel lemossuk, és kb. 2 liter hideg vízzel főni tesszük.
Amint felforrt, megsózzuk, és hozzáadjuk az egész borsot.
Igen lassan forraljuk, és kb. 1 óra múlva hozzáadjuk a megtisztított zöldséget.
(A sárgarépa negyedrészét megreszeljük, és zsírban aranysárgára pirítva adjuk a leveshez.)
A zöldség megpuhulása után leszűrjük a levest, és belefőzzük a májgaluskát.
Tálaláskor finomra vágott zöldpetrezselymet hintünk rá.