Levesek - Zöldgombócleves

  • Frissítve: 2019-09-14  

Zöldgombócleves, Hozzávalók:
15 dkg paraj,
16 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg vaj,
3 tojás,
só,
bors,
1 l rántott vagy húsleves.
Zöldgombócleves elkészítése:
A parajt sós vízben megfőzzük, kiszedjük, hideg vízbe dobjuk, utána leszűrjük, szitán áttörjük, vagy húsdarálón megdaráljuk.
8 dkg zsemlemorzsát 5 dkg vajban vagy zsírban megpirítunk, hozzáadjuk az áttört parajt, a habart tojásokat, sót, borsot, és 8 dkg szitált morzsát. Ebből gombócokat formálunk.
Rántott levest készítünk, és a gombócokat a levesben kifőzzük. (Lehet hús- vagy csontlevesbe is tenni.)

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Zöldgombócleves