Tárkonyos szárnyasaprólék-leves
- Frissítve: 2023-09-02 Krémleves receptek Halleves Hideg levesek
Tárkonyos szárnyasaprólék-leves, Hozzávalók:
50 dkg csirkeaprólék,
40 dkg sertéscsont (vagy marhacsont),
10 dkg zöldborsó,
5 dkg gomba,
20 dkg vegyes zöldség,
5 dkg zeller,
1/2vöröshagyma,
liszt,
2 dl tejföl,
tárkonylevél (tárkonyecet),
1 csomó petrezselyem,
só,
bors,
1/2 dl olaj.
Tárkonyos szárnyasaprólék-leves elkészítése:
A megtisztított csirkeaprólékot az előzőleg kifőzött kb. 2 1 csontlétien
feltesszük főni. A zöldségeket apró kockára vágjuk, meghintjük a fele
petrezselyemmel, és egy kevés csontlevet aláöntve puhára pároljuk. Világos,
petrezselymes rántással berántjuk.
A gombát vékonyan felszeleteljük, és kevés olajban megpirítjuk, a zöldborsót
külön megfőzzük, és valamennyi anyagot egybeöntjük. Tárkonnyal ízesített
tejföllel elkeverjük. (Egy kevés tárkonyecetet is tegyünk bele.) Vajas
galuskát főzzünk bele.
<<< Levesek
Tárkonyos szárnyasaprólék-leves