Tárkonyos szárnyasaprólék-leves

Tárkonyos szárnyasaprólék-leves, Hozzávalók:

50 dkg csirkeaprólék,
40 dkg sertéscsont (vagy marhacsont),
10 dkg zöldborsó,
5 dkg gomba,
20 dkg vegyes zöldség,
5 dkg zeller,
1/2vöröshagyma,
liszt,
2 dl tejföl,
tárkonylevél (tárkonyecet),
1 csomó petrezselyem,
só,
bors,
1/2 dl olaj.
Tárkonyos szárnyasaprólék-leves elkészítése:
A megtisztított csirkeaprólékot az előzőleg kifőzött kb. 2 1 csontlétien feltesszük főni. A zöldségeket apró kockára vágjuk, meghintjük a fele petrezselyemmel, és egy kevés csontlevet aláöntve puhára pároljuk. Világos, petrezselymes rántással berántjuk.
A gombát vékonyan felszeleteljük, és kevés olajban megpirítjuk, a zöldborsót külön megfőzzük, és valamennyi anyagot egybeöntjük. Tárkonnyal ízesített tejföllel elkeverjük. (Egy kevés tárkonyecetet is tegyünk bele.) Vajas galuskát főzzünk bele.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Tárkonyos szárnyasaprólék-leves