Zöldség leves

Zöldség leves hozzávalók:

50 dkg vegyes csont,
25 dkg zöldség,
5 dkg zeller,
10 dkg karalábé,
5 dkg gomba,
4 dkg zsír,
25 dkg kifejtett zöldborsó,
4 dkg liszt,
só,
1 csomó petrezselyem.

Zöldség leves készítése
A csontot megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. A zöldséget megtisztítjuk, egészben megmossuk, és finom rudakra vágjuk a zellerrel és a karalábéval együtt. A zsírt megolvasztjuk, a zöldséget beletesszük, és 1 dl forró víz aláöntögetésével fedő alatt pároljuk.
Amikor a zsírjára lesült, rászórjuk a finomra vágott petrezselymet, a lisztet, azzal is pároljuk, és a leszűrt csontlével fölengedjük. Hozzáadjuk a finomra szeletelt gombát, a konzerv zöldborsót (a friss zöldborsót külön pároljuk meg), és ha felforrt, apró galuskákat szaggatunk bele.
Ízlés szerint tejjel, tejföllel is lehet ízesíteni.

<<< Levesek

Zöldség leves