Levesek - Erőleves

  • 2018-11-27

- ERŐLEVES, Hozzávalók:
50 dkg sovány marhahús,
75 dkg marhacsont,
25 dkg szárnyas aprólék,
2 tojás fehérje,
4 dkg paradicsompüré,
50 dkg vegyes zöldség,
10 dkg zeller, 10 dkg kelkáposzta,
1 dkg fokhagyma,
5 dkg vöröshagyma,
5 dkg gomba,
3 dkg só, 2 egész bors.
Erőleves elkészítése:
A húst megdaráljuk, a szárnyas aprólékot feldaraboljuk, a csontokat felaprítjuk, és leforrázzuk.
A vegyes zöldséget, zellert, gombát vékony szeletekre vágjuk.
A kelkáposztát és a hagymát egészben használjuk fel. Ezeket az anyagokat fazékba tesszük, hozzáadjuk a tojás fehérjét, a paradicsompürét, majd fakanállal alaposan elkeverjük.
Felöntjük hideg vízzel (vagy csontlével), időnként megkevergetve felforraljuk.
Megsózzuk, fűszerezzük, majd lassú, egyenletes forralással tovább főzzük.
Felforralás után már nem szabad kevergetni, mert zavarossá válik.
A főzési időtartam 3-4 óra.
Ezután átszűrjük, a felszínéről a zsírt leszedjük.
Forrón, csészében tálaljuk, ekkor tesszük bele a tojáskocsonyát.
Nyáron lehűtve, hidegen is tálalható. erőleves, levesek, sovány, marhahús, szárnyas aprólék, tojás fehérje, paradicsompüré, vegyes zöldség, kelkáposzta, fokhagyma, vöröshagyma, gomba, egész bors

Erőleves