Levesek - Fácánleves

- FÁCÁNLEVES, Hozzávalók:

1 fácán,
15 dkg sárgarépa,
15 dkg petrezselyemgyökér,
10 dkg kelbimbó vagy karfiol,
1/2 fej kelkáposzta,
1 paradicsom, 1 zöldpaprika,
10 dkg vöröshagyma,
5 dkg zöldborsó,
3 g bors, 3 dkg só.
Fácánleves elkészítése:
A fácánt alaposan megtisztítva és megmosva feltesszük főni, és kb. 1/2 óráig főzzük.
Ekkor beletesszük az összes zöldségeket, és 3-4 órán át főzzük.
Ezután leszűrjük, a húst lefejtjük a csontokról, visszatesszük a levesbe.
Májgombócokat vagy vékony metéltet főzünk bele.Betyárleves
Hozzávalók: 50 dkg marhalábszár, 50 dkg csont, 15 dkg füstölt szalonna, 1/2 fej reszelt hagyma, 1/2 dl olaj, 10 dkg kolbász, 2 dl tejföl, só, bors, 2 kanál liszt, 1 csomó petrezselyem, 10 dkg gomba.
<<< Levesekfácánleves, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Fácánleves