Rebarbaraleves

Rebarbaraleves, Hozzávalók:

1 kg rebarbara,
30 dkg cukor,
só,
10 dkg liszt,
4 dl tejföl,
2 tojássárgája,
egy fél citrom héja,
2 dl tej.
Rebarbaraleves elkészítése:
A vizet cukorral, sóval, citromhéjjal ízesítve felforraljuk.
A rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A forrásban levő cukros vízbe belefőzzük.
A tejből, lisztből, fele mennyiségű tejföllel híg habarást készítünk, a puha rebarbarát behabarjuk, és jól összeforraljuk. A tejföl másik részével elkeverjük a tojássárgákat, és a levest vékony sugárban, állandó keverés közben hozzáadjuk.
Hidegen is jó!

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Rebarbaraleves