Sajt leves

Sajtleves 1., Hozzávalók:

4 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
2 dl bor,
1 húsleveskocka,
1 gerezd fokhagyma,
törött bors,
só,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
pirított kenyérkockák,
1 tojássárgája.
Sajtleves 1. elkészítése:
A vajból és lisztből világos rántást készítünk, fölengedjük 1 l vízzel, 2 dl fehér borral, 1 húsleveskockával. Teszünk bele 1 gerezd fokhagymát, meghintjük törött borssal, megsózzuk, és kb. 5 percig forraljuk.
A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel és a reszelt sajttal. Levesestálba öntjük, és állandó keverés mellett rámerjük a forró levest.
Fokhagymával bedörzsölt, pirított kenyérszeleteket adjunk hozzá.

<<< Levesek