Levesek - Tyúkleves sajtos rudacskákkal

  • 2018-11-27

Tyúkleves sajtos rudacskákkal, Hozzávalók:
1 tyúkhúsleves-kocka,
15 dkg kész vajas-leveles tészta,
reszelt sajt,
1 tojás.
Tyúkleves sajtos rudacskákkal elkészítése:
A vajastésztát késfok vastagra nyújtjuk, és kisebb rudacskákra vágjuk (kb. 4 cm hosszúra és 1 cm szélesre), tojással megkenjük, és reszelt sajttal megszórva sütőlemezen piros-ropogósra sütjük.
Közben 8 dl vizet felforralunk, és beletesszük a tyúkhúsleves-kockát, 5 percig lassú tűzön forraljuk. Teljesen zsírtalanítjuk, és utána ízlés szerint ízesítjük. Forrón, előmelegített csészékben tálaljuk, és külön tálkán adjuk hozzá a friss, még meleg sajtos rudacskákat.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Tyúkleves sajtos rudacskákkal