Kelpüréleves

Kelpüréleves, Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta,
1 l csontlé,
tárkony,
csombor,
1 csomó kapor vagy petrezselyem,
zsír és liszt a rántáshoz,
2 tojássárgája,
1 dl tejföl.
Kelpüréleves elkészítése:
A levelekre szedett kelt gondosan megmossuk. Csak a kemény sárga közepe maradjon egybe. Csont- vagy zöldséglében puhára főzzük, tárkonnyal és csomborral fűszerezzük.
Ha a kel puha, a leveleket kétszer megdaráljuk, a közepét négyfelé vágjuk. Híg, világos rántást készítünk finomra vágott kaporral vagy petrezselyemmel, és föleresztjük a főzőlével. Hozzáadjuk a darált kelpürét és a középrészt is.
A levesestálba tojássárgájával elhabart tejfölt öntünk, és ráforrázzuk a levest.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Kelpüréleves