Bolgár ikraleves - Levesek

- BOLGÁR IKRALEVES, Bolgár ikraleves Hozzávalók:
20 dkg ikra,
1 csomó vegyes zöldség,
1-2 zöldpaprika és paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
só, szemes bors, babérlevél, kakukkfű,
1 evőkanál liszt,
1 dl tejföl,
citromlé vagy ecet.

A bolgár ikraleves készítése:
Az olajban, fedő alatt, üvegesre pároljuk a karikákra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított és karikákra vágott leveszöldséget, a paradicsomot, a zöldpaprikát, és 1,5 1 vízzel fölengedve, sóval, szemes borssal, babérlevéllel, egy csipet kakukkfűvel ízesítve a zöldséget nagyon puhára főzzük.

Az egészet áttörjük, majd belefőzzük a megtisztított ikrát.

Végül a liszttel simára kevert tejföllel sűrítjük be, és citromlével vagy ecettel ízesítve tálaljuk. Adhatunk hozzá pirított zsemlekockát.

Borleves
Hozzávalók: savanyú bor, tojás, fahéj, szegfűszeg, citromhéj, cukor
Borcsleves
Hozzávalók: marhahús (lábszár vagy puha hátszín), sárgarépa, cékla, gyömbér, tejföl, petrezselyemgyökér
Burgonyaleves
Hozzávalók: zsír, liszt, hagyma, petrezselyem, bors, tejföl, burgonya
Citromos nyúlraguleves
Hozzávalók: nyúllapocka, nyúl apróhús csontjával együtt, császárhús
Currys csirkeleves
Hozzávalók: csirkeaprólék, vöröshagyma, zeller, olaj, húsleveskocka

<<< Levesek

bolgár ikraleves , levesek, levesbetétek, ételek, recept, receptek, ikra, citromlé, paradicsom

Bolgár ikraleves