Tejfölös spárgaleves

Levesek

Tejfölös spárgaleves Hozzávalók

50 dkg csont,
10 dkg vegyes zöldség,
50 dkg spárga,
2 dkg vaj,
1 dl tejföl,
1 tojássárgája,
8 dkg főtt rizs,
só,
cukor,
petrezselyem.

Tejfölös spárgaleves elkészítése:
A csontból és a zöldségből, gyengén sózva, jó erős csontlevet főzünk (kb. 8 dl-t).

A spárgát felvágjuk kb. 1 cm-es darabkákra, zománcozott fazékba teszszük, rászűrjük a kész csontlevet, sózzuk, cukrozzuk, és puhára főzzük.

A közben megfőtt rizst hideg vízzel leöblítjük.

Ha a spárga megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott, vajon megfuttatott petrezselymet, majd belekeverjük a rizst, és újra felforraljuk.

A tűzről levesszük, és habverővel belekeverjük az előre összekevert tejfölös tojássárgáját.

Ha szükséges, utánaízesítjük, és forrón tálaljuk.

<<< Levesek


Tejfölös bableves
Tejfölös gombamártás
Tejfölös gombás ponty
Tejfölös leves húsgombóccal
Tejfölös libamell