Levesek - Káposztaleves oroszosan

  • 2018-11-27

- KÁPOSZTALEVES OROSZOSAN, Hozzávalók:
75 dkg sertéscsont,
25 dkg sertésszív,
5 dkg zsír,
30 dkg fejes káposzta,
10 dkg burgonya,
10 dkg sárgarépa,
5 dkg zeller,
2,5 dl tejföl,
10 dkg cékla,
1/2 babérlevél,
5 dkg hagyma,
1/2 csomó petrezselyem,
2 dkg só,
egy csipet bors,
paradicsompüré.
Káposztaleves oroszosan elkészítése:
A metéltre vágott céklát, sárgarépát, zellert és hagymát zsírban megpároljuk, majd beletesszük a paradicsompürét, és 1,5 liter csontlével felöntjük, ízlés szerint fűszerezzük, és beletesszük a kockákra vágott burgonyát, káposztát meg a kockákra vágott főtt sertésszívet.
Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.

<<< Levesek

káposztaleves oroszosan, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Káposztaleves oroszosan